Home » Sport » PHOTO: Cro Cop returns to the gym for first time after stroke

PHOTO: Cro Cop returns to the gym for first time after stroke

Cro Cop returns to the gym for the first time (Instagram)

Earlier this month, legendary Croatian fighter Mirko ‘Cro Cop’ Filipović (44) retired from fighting for good after suffering a stroke. 

Two weeks after beating American Roy Nelson at Bellator 216, the Croatian shocked the public by revealing he was now battling for his life after suffering a stroke. 

“I had a stroke and had bleeding on the brain. I got out of hospital today. I had incredible luck with the stroke, the leak could have gone left and right. It is over, I hope I will not cry, but that is it. Next is inevitable retirement,” Cro Cop said on 1 March during a television interview.  

Cro Cop said the stroke was result of ‘overloading on his neck’ and had explained that he had problems and pain there for the last 2-3 months. Earlier scans did not reveal any problems.

He was back in the gym training for the first time on Wednesday since coming out of hostital. 

“The first light training after coming out of hospital. I got lots of messages of advice to what I should and should not be doing. Thanks everyone, but I am aware of everything. Today I only did light muscle contractions without any resistance, because I can’t do that for a long time, for three months. I had to do a bit because I have not done anything for four and a half weeks and that is a huge stress for my body and I was already starting to feel bad because I miss trainings indescribably. But I have to respect doctors orders no matter how hard that is,” Cro Cop wrote on Instagram after the 15 minute session. 

View this post on Instagram

Dragi prijatelji,zelim se zahvaliti na svakoj poruci koju sam primio i na vasoj brizi za mene i moje zdravlje.mozdani udar sam imao u ponedjeljak a slika ova je od prije dva dana,uoči mog izlaska iz bolnice.uspio sam se izvuci bez ikakvih posljedica za sada,i nadam se da ce tako i ostati.nadam se da cu se uspjesno oporaviti i vratiti treninzima jer mi neopisivo fale i tesko funkcioniram bez njih.bez borbi cu moći ali bez treninga nikako.i zato se nadam uspjesnom oporavku i povratku u dvoranu.rekreativno od sada ali trening je trening.imao sam veliku srecu da mi nista nije otkazalo,da nisam oduzet ili da mi živci na licu nisu otkazali i izoblicili me.DOBRO sam i DOBRO se osjecam ali sam svjestan da sam imao ogromnu sreću u svemu ovome jer sam mogao gadno nastradati,kao i ogromna većina koja to dozivi. shvatio sam ovo kao najozbiljnije upozorenje i signal tijela da stanem sa brutalnim treninzima i borbama i sa svim stresom koji ide uz to.lezim u sobi večer poslije mozdanog i sestra ulazi u sobu i veli ‘majka vam je dosla’.ona je samo znala da mi je pozlilo na treningu jutarnjem i da sam imao mozdani udar.to kako je ona ulazila u sobu plačući i skrivajuci pogled jer se bojala pogledati u mene ne znajuci u kakvom sam stanju nikada necu zaboraviti.tek kada sam joj rekao ‘mama dobro sam,dodji’pogledala me,prisla i zagrlila i tad zaplakala kao dijete,a i ja sa njom.bolje upozorenje i gora kazna mi ne treba u zivotu.jos jednom hvala svima❤️

A post shared by Mirko Filipović (@crocop1009) on

Filipović will go down as one of the greatest heavyweights in kickboxing and mixed martial arts history. He was the 2006 Pride Open-Weight Grand Prix Champion and the 2012 K-1 World Grand Prix Champion becoming the second fighter in the world to win mixed martial arts and kickboxing championships and tournaments. He is also a former IGF Champion.

He won his last 10 fights in a row and ends his career with victory over Nelson. 

Tags:

Sign up to receive the Croatia Week Newsletter

Related Posts